Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Znovuobjevování chutí s Bezchlebovou rodinnou konzervárnou

autor: Ája Voráčková | dne: 22.10.2012

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu můžete znát pod názvem Via Delicia. Jejich výrobky – domácí konzervy ve skle – si můžete běžně koupit např. v prodejně Sklizeno. Pokud jste se však s nimi ještě nesetkali, přijďte je na konci listopadu ochutnat do Bistra Franz.


Kdy a kde?

V pondělí, 26. listopadu od 16:30 do 18 hodin zavítejte do Bistra Franz na Veveří 33 v Brně. Včas si rezervujte místo na radek@bistrofranz.cz.

Co vás čeká?

Via Delicia vám nabídne k ochutnání své výrobky z ingrediencí od lokálních pěstitelů a chovatelů. Veškeré výrobky si samozřejmě budete moct zakoupit i domů – ideální příležitost udělat si zásoby na zimu.

Budou na vás čekat především výborné paštiky, např. jelení s brusinkami, srnčí s paštikami či paštiky z králíka a divočáka. V této podzimní sezóně vás možná nadchnou i lišky v jemném octovém nálevu a výběr džemů z planého a volně rostoucího ovoce.

Kdo je Via Delicia?

Na začátku byla kniha – stará kniha z roku 1925 o zavařování, která vznikla právě v době, kdy zavařování bylo moderní. V knize byla popsána spousta postupů a receptů, které umožnily prodloužit dobu konzumace sezónních surovin, jež poskytuje příroda. Některé z těchto receptů existují ve Via Delicia dodnes a jsou tajemstvím vzniku delikátních zavařovaných pochoutek. Jejich výrobky můžete poznat především podle elegantních zavařovacích sklenic.


Čím vás zaujmou?

Kromě již zmíněných starých receptur vás jistě zaujme složení veškerých výrobků – žádné umělé konzervanty a náhražky, zkrátka přesně tak, jak se to dělalo před téměř celým stoletím. Paštiky jsou opravdu z masa, džemy často jen z ovoce a cukru. Džemy a kompoty jsou navíc vyráběny i z neobvyklých druhů plodů. Jestli jste nikdy neochutnali šípkový či špendlíkový nebo vás zajímá, jak chutnají černé jeřabiny v kořeněném sirupu, stavte se ve Bistru Franz.

Více informací o výrobcích Via Delicia najdete na http://www.viadelicia.cz/

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce