Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Program Terra Madre Salone del Gusto plný inspirací

autor: AM | dne: 18.10.2018

Na veletrhu bylo představeno pět rozsáhlých oblastí věnovaných každá jednomu důležitému tématu, ve kterém Slow Food zasahuje aktivitami, kampaněmi a projekty. Každé z témat představuje globální problém, který hnutí Slow Food navrhuje řešit pozitivním přístupem založeným na závazku každého z nás. Z tohoto důvodu tematické oblasti nesly název Food for Change (Potravinami ke změně): potravinami ke změně je revoluce, kterou Slow Food zahájila a představila široké veřejnosti prostřednictvím interaktivních a vzdělávacích nástrojů, fór, diskusí a laboratořemi chutí, a tím každému poskytla nástroje pro změnu počínaje každodenními volbami.


Seznam tematických oblastí:

  • #foodforchange Slow Meat („Pomalé“ maso)
  • #foodforchange Slow Fish („Pomalé“ ryby)
  • #foodforchange Seed (Semena)
  • #foodforchange Food and Health (Potraviny a zdraví)
  • #foodforchange Bees and Insects (Včely a hmyz)

Trh, tematické oblasti a fóra se uskutečnila v pavilonech veletržního centra Lingotto Fiere, zatímco město Turín a celá oblast Piemont byly protagonisty stovek akcí a aktivit.

Aréna Terra Madre, místo setkání a konfrontace ve veletržním centru Lingotto Fiere, byla věnovaná zejména třem velkým komunitám v rámci sítě Slow Food a Terra Madre: domorodým skupinám, migrujícím osobám a mládeži.

Stejně jako u minulých ročníků nechyběli fóra a konference, chuťové dílny a školy vaření, setkání u stolu, oblast zcela vyhrazená B2B, velký prostor pro pouliční kuchyně a řemeslné pivo a mnoho dalších iniciativ rozptýlených po městě, jako byly divadelní představení a literární četby. Nádherný turínský královský palác Palazzo Reale di Torino hostil ve svém vnitřním nádvoří enotéku, zatímco na přilehlém náměstíčku Piazzetta Reale byly připraveny jídelní vozy.

V průběhu Terra Madre Salone del Gusto byl také představen projekt Slow Food – Central Europe, který zahrnuje Polsko, Maďarsko, Itálii, Chorvatsko, Českou republiku a 11 partnerů. Tento partnerský projekt je financován Evropskou unií a jednotně pracuje na vývoji společné, nadnárodní strategii propagování potravinového a gastronomického kulturního dědictví střední Evropy. Delegáti z těchto zemí se zúčastnili fóra Terra Madre Food and the City (Potraviny a město), na kterém pomohou demonstrovat, jak lze integrovat gastronomické kulturní dědictví do příslušných městských koncepcí. Projekt Slow Food Central Europe byl navíc představen novinářům na tiskové konferenci.

Fotogalerie z akce

Foto: Dana Václavíková

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce