Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Předprodej menu a akcí doprovodného programu festivalu Jídlo z blízka zahájen

autor: Tom Václavík | dne: 23.06.2013

Dnes byl zahájen on-line prodej festivalových menu v 18 brněnských restauracích zapojených do gastrofestivalu Jídlo z blízka.

Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 8. do 31. července vaří v osmnácti brněnských restauracích jedinečná tříchodová menu z regionálních surovin za festivalové ceny. V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl nawww.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte JÍDLO Z BLÍZKA TAK ZBLÍZKA.

Letní festival má také doprovodný program, na jehož 26 akcích můžete povečeřet s kulinářskými hvězdami nebo se osobně seznámit se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

„Pro opravdové gurmety jsme letos přichystali atraktivní motiv k vyzkoušení co nejvíce festivalových menu. Každý, kdo navštíví více než 5 restaurací, bude zařazen do slosování o 20 hodnotných cen od partnerů festivalu“, říká Tom Václavík ze sdružení Slow Food Brno, jež festival organizuje.

A pokud máte rádi dobré víno od moravských vinařů, mají pro vás organizátoři další bonus k návštěvě festivalu Jídlo z blízka. „Každý, kdo si zakoupí menu nebo se zúčastní některé z akcí doprovodného programu, získává automaticky zdarma jednu vstupenku na podzimní vinařský festival Víno z blízka v hodnotě 690 Kč. Festival Víno z blízka proběhne v historických brněnských sklepích od 8.11. do 8.12. 2013“, dodává Lucie Frgalová ze Slow Food Brno.

Labužnické menu „Od vidlí až na vidličku“ si můžete vychutnat od 8. do 31. července v brněnských podnicích Bistro Franz, Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jakoby, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Palazzo, Pavillon, Prominent, Ristorante Piazza, Šelepka, Tomato, U Fidela a Zlatá Veverka.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce