Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Pozvánka na exkurzi „Ochutnejte Moravské biofarmy“

autor: Tom Václavík | dne: 13.07.2015

„Ochutnejte Moravské biofarmy“

Termín: pátek, 11. září 2015

Doprava: autobusem

Odjezd: Brno (Rooseveltova ulice, před Janáčkovým divadlem) – 8.00

Příjezd: Brno – přibližně v 19.00

Program exkurze

10.00 – 12.30: Agrofytoekologická farma, na které rodina Mužikovských produkuje mléko a maso v BIO kvalitě. Farma sídlí a již 20 let hospodaří v malebné vesnici Lidečko, v hornaté oblasti Valašska. Specializuje se na chov masného plemene Limousine a Simentál a mléčného holštýnského skotu. Jejím cílem je návrat k původnímu hospodaření našich prarodičů a údržba krajiny a života v ní. Budete mít možnost si zblízka prohlédnout a pohladit telátka, kravičky, kočky, koně a dokonce i lamy, nahlédnout na rybinovou dojírnu a podívat se, jak to vypadá ve zrárně a zpracovně masa.

K občerstvení pro Vás bude připraveno plnotučné mléko přímo od kravičky, jogurty z našeho mléka, valašské frgály a vdolečky. Pro masomilce hovězí pikantní klobásky, čerstvý chléb z místní pekárny a sýr od našeho známého farmáře. Na oběd Vás čeká hovězí maso na víně s podzimní zeleninou. Možnost nákupu vakuovaného masa.

14.00 – 15.30: Horňácká farma – rodinná ekologická farma, na které chovají skot, prasata, kachny, husy, perličky, slepice, kuřata, ovce, kozy, koně a jednoho oslíka. Na farmě pěstují také ovoce a zeleninu, kterou dále zpracovávají na velmi úspěšné produkty: „Horňácké patizonky“ získali v roce 2014 1. místo v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje, v roce 2015 to samé ocenění pak získal jejich „Meruňkový kompot“.

Po prohlídce farmy budete moci ochutnat džemy, kompoty, sirupy, pomazánku z  medvědího pesta a nakládanou zeleninu. Možnost nákupu výrobků farmy.

16:30 - 18:00: Víno Jan Stávekrodinné vinařství situované v němčičském VINAŘSKÉM DVOŘE, který byl postaven pradědečkem Františkem v roce 1929. Zaměřuje se na výrobu speciálních vín ve třech hlavních segmentech: likérová vína, cuvée vína a rosé vína. Vedle těchto originálních vín také zpracovávají odrůdu Frankovka z tradičních viničních tratí, která je zároveň nosnou odrůdou vinařství. Navštívíme vinici a výrobní prostory, včetně archivního sklepa a ochutnáme nejvyhlášenější speciality vinařství, často oceňované v domácích i mezinárodních soutěžích. Na závěr možnost nákupu.

Cena exkurze: 1 490 Kč,- na osobu. Cena zahrnuje dopravu, vstupné včetně degustací a oběda.  

Cenu za exkurzi zaplatíte na základě daňového dokladu, který obdržíte po registraci. Faktura musí být uhrazena v plné výši nejpozději v pátek 4. září 2015.

Přihlaste se nejpozději do 15. srpna 2015 na adresu: tom@slowfoodbrno.cz 

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce