Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Místní pracovní skupina Brno v projektu Slow Food CE se opět sešla

autor: AM | dne: 30.11.2018

Obsahem semináře, kterého se zúčastnili zástupci města Brna, Jihomoravského kraje, podnikatelů a oborových sdružení, bylo představit vytvořené materiály z oblasti mapování a zhodnocování gastronomického dědictví města Brna.


Druhým námětem bylo plánování a příprava programu pilotních aktivit projektu, které proběhnout v příštím roce v Brně. 

Snahou pilotních aktivit v projektu Slow Food CE je ukázat veřejnosti v Brně, že jižní Morava může být bohatým zdrojem rozmanitých zemědělských produktů, které skvěle chutnají a mají důležité místo v našich kuchyních.

Pilotní aktivity ukáží, jak důležité je podporovat místní zemědělce a jejich tradiční dovednosti. Vytvoří vzdělávací nástroje pro učitele, které pomohou dětem cvičit smysly, aby dokázaly poznat kvalitní potraviny. Praktické a zábavné dílny ukáží, jak snadné je zpracovávat čerstvé ovoce a zeleninu pro další upotřebení v kuchyni. Díky online databázi receptů a místních producentů kvalitních surovin umožníme kuchařům v zařízeních veřejného stravování připravovat lahodné pokrmy z místních surovin.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce