Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

V Brně otevřela Mikrofarma

autor: Tom Václavík | dne: 12.05.2014

V Brně byla minulý týden otevřena unikátní zrárna a prodejna farmářského masa - Mikrofarma.

Kde bez zdlouhavého objíždění farem nebo trhů seženu kvalitní maso z malých a šetrných chovů? Bude v ideální kondici ke konzumaci? A poradí mi s jeho přípravou zkušení odborníci?

Všechny problémy najednou řeší Mikrofarma: zrárna, bourárna a prodejna farmářského masa v jednom, sídlící přímo v Brně, jejíž provoz odstartoval v úterý 6. 5. 2014. Mikrofarma je jedinečná jak kvalitou sortimentu, tak transparentností původu veškerého zboží, vysokým standardem prodeje  a inovativním způsobem komunikace se svými zákazníky.

„Nechali jsme si zakázkově vyvinout software na sledování původu masa i ostatních produktů v nabídce. U nás nejen zjistíte, z jaké farmy, jakého plemene, stáří a pohlaví zvíře bylo, ale i kde přesně bylo chováno, jak bylo krmeno a další údaje. A to u každého kusu. Tyto údaje jdou celou dobu zpracování až ke konečnému spotřebiteli, rádi bychom tedy dokázali, aby například nejen u steaku, ale třeba i u tlačenky či taliána bylo dohledatelné pomocí QR kódu na etiketě, z jakého kusu pochází, včetně jeho historie“, říká Alan Munteanu, zakladatel a spolumajitel Mikrofarmy.

Právě celému procesu nakládání s masem věnuje Mikrofarma mimořádnou pozornost. „Mikrofarma má podtitul brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu. Jedná se tedy o podnik spolupracující se sedláky a výrobci, kteří poskytují zvířatům welfare, krmí je jejich přirozenou potravou a dávají jim dostatek životního prostoru, tedy nejlépe volné chovy, pastviny – například Biofarma Sasov nebo Horňácká farma. Vybudovali jsme prostory vybavené moderní technologií, které slouží ke zrání hovězího masa za sucha ve visu po dobu několika týdnů, dále chladírny pro skladování dalších druhů masa a bourárnu. Současně jsme ve stejné budově na Selské ulici zrekonstruovali prodejnu, která nabízí kompletní sortiment  masa v optimálním stavu ke konzumaci - tedy hovězí zralé – s výraznější vůní i chutí a mnohem jemnější konzistencí, divočinu odleželou, kuřata čerstvá. Brňané už tedy nebudou odkázáni na závozní den každého jednotlivého farmáře, maso ihned po porážce nebo předem zabalené standardizované porce.“, dodává Alan Munteanu.

Kromě nejkvalitnějšího hovězího z masných plemen, vepřového z přeštíků a kuřecího z volného chovu od regionálních farmářů vede Mikrofarma i ty druhy masa, které bylo doteď umění sehnat: jehněčí, kůzlečí, bio perličky, zvěřinu nebo králičí. 

Mikrofarma_Marek_Rericha_2.jpgŘezník, Marek Řeřicha, slibuje zákazníkům také kompletní servis: „Maso na přání upravíme, vykostíme nebo nameleme. Zabalíme je do speciálních přepravek nebo zavakuujeme, podle přání.” Vedle vlastních klobás, škvarků, paštik a dalších uzenářských pochoutek nabídne Mikrofarma ochutnávky typických specialit z Moravy i blízkých evropských regionů.

Z Mikrofarmy si zákazníci můžou rovnou odvézt i know-how přípravy a další ingredience. „Když si koupíte maso, nabídneme vám k němu návod na zpracování, prověřený recept šéfkuchaře spřízněné restaurace La Bouchée, zeleninu na vaření, salát nebo přílohu, sýr po jídle, k tomu domácí kváskové pečivo či olej nejvyšší kvality. U tohoto sortimentu neusilujeme o množství, ale naopak doporučíme konkrétní produkt, který máme vyzkoušený a považujeme jej za nejlepší.“, přibližuje koncept prodejny Lucie Frgalová, která má na starosti sortiment a komunikaci se zákazníky. 

V nabídce jsou také vína v různých cenových kategoriích vhodná pro gastronomii, se kterými se lidé setkají spíše v restauracích než v kamenných obchodech. „Vracíte se po náročném dni z práce? Mikrofarma vás inspiruje k příjemné večeři, domácí vaření pak můžete začít se sklenkou v ruce, vína totiž prodáváme již v teplotě vhodné k servírování.“, doplňuje Frgalová.

mikrofarma_zelenina445.jpgProdejnu najdete na ulici Selská 81, hned u zastávky tramvaje č. 4. Řidiči mohou svůj nákup pohodlně naložit přímo ve dvoře, bez problémů lze zaparkovat i v okolí.

Zboží z Mikrofarmy lze objednat i telefonicky nebo elektronicky prostřednictvým webu www.mikrofarma.cz. Maso také může prodejna zákazníkům zavézt. Restauracím nebo farmářským obchodům nabízí Mikrofarma velkoobchodní zásobování.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce