Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Jednodenní kurz vaření s Johannem Reisingerem v Brně

autor: Tom Václavík | dne: 21.10.2013

Zveme vás na kurz vaření "Profesionální kouzlení s málem aneb jak z minima dostat maximum chuti".

Pod vedením vyhlášeného rakouského naturálního kuchaře Johanna Reisingera připravíme menu ze sezónní zeleniny, farmářského masa a starých odrůd obilnin.

Vytvoříme menu z obyčejných, ale mnohdy opomíjených surovin. Představíme a připravíme pokrmy mimo jiné ze starých druhů obilovin, jako jsou pšenice dvouzrnka a jednozrnka, sezónní zeleniny, divokých bylin a masa.

Die Neue Natürliche Küche, jak se Reisingerůvpřístup k vaření jmenuje, představí rozměr chutí původních surovin. „Domnívám se, že jedním z nejdůležitějších základů pro znalost „Nové přírodní kuchyně“ je vyznat se v potravinách a jejich chuťových vlastnostech, znát místní region, zdejší půdu a pro dané místo charakteristické plodiny. Zároveň je ale také důležitá znalost tradičních produktů, které jsou často už napůl zapomenuty, nemluvě o postupu při jejich přípravě. Hlavně je ale důležité vnímat širší souvislosti a skrz jejich podstatu vědět, jak přispívat k udržitelnosti, zdraví a kráse. Kreativní a vzrušující způsob předávání těchto poznatků skrz chuť a požitek se proto stal neoddělitelnou součástí mé kuchyně,“ říká o svém přístupu Johann Reisinger. 

Johann Reisinger získal roku 1988 ocenění (2 čepce) od renomovaného francouzského průvodce Gault Millau. Takto se zařadil mezi nejvýznamnější rakouské šéfkuchaře. Od poloviny 90. let se soustředí na striktně přírodní a autentickou kuchyni, založenou na třech pilířích: příroda-požitek-výživa.


  • Termín: pondělí 25. listopadu 2013, 9.30 do 16 hodin vaření ve studiu
  • Počet účastníků omezen na 12.
  • Cena: 3 500 Kč, platba nutná předem. V ceně suroviny a konzumace vytvořených pokrmů.
  • Rezervace: brno@slowfoodbrno.cz. Po rezervaci obdržíte číslo účtu, kam zaslat poplatek.
  • Co s sebou: Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. Nezapomeňte pouze pohodlné oblečení a obuv.
  • Místo: Studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno, www.divoka-varecka.cz

Tlumočení do češtiny zajištěno. 

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce