Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních.

autor: Tom Václavík | dne: 21.10.2013

Byl zahájen projekt o vzdělávání v oblasti trvalé udržitelnosti v kuchyních. V České republice se do něj zapojilo sdružení Slow Food Brno.

SusCooks – vývoj a přenos vzdělávacího kurzu pro profesi kuchaře v oblasti trvalé udržitelnosti – tak se jmenuje nový projekt podpořený z prostředků EU.

Koncept udržitelného rozvoje se obvykle uvádí v oblastech environmentálních, ekonomických a sociálních cílů. Zavádění “udržitelné kuchyně” do praxe však na kuchaře a provozní klade nové výzvy, se kterými se dosud v profesním vzdělávání nesetkali. V této oblasti je proto zapotřebí vyvinout nové vzdělávací metodiky, zejména s využitím inovativních nástrojů, jako je e-learning.

Cílem projektu je vyvinout e-learningový vzdělávací kurz, který umožní kvalifikaci kuchařů a provozních v sektoru gastronomie v oblasti trvalé udržitelnosti. Vzdělávací on-line kurz s názvem “SusCooks” bude vyvinut v Angličtině a následně přeložen a upraven pro použití v zemích partnerů projektu vzhledem k jejich specifickým národním podmínkám a požadavkům. Projekt navazuje na předešlý Projekt partnerství s názvem “Udržitelnost jako součást vzdělávání kuchařů”.

Cílovými skupinami pro vzdělávací kurz jsou učitelé na školách v oblasti turismu a HoReCa, odpovědní pracovníci ve veřejné správě, manažeři lidských zdrojů v gastronomických a turistických podnicích, zaměstnanci kuchyní v podnicích veřejného stravování a instituce dalšího vzdělávání dospělých.

Výsledkem projektu bude ucelený e-learningový kurz “SusCooks” pro kuchaře a manažery v gastronomii. Kurz bude mít pět vzdělávacích modulů: Orientace v tématu, Nákup, Plánování, Příprava a Propagace.

Vzdělávací platforma www.suscooks.eu je vybudována na softwaru Moodle CMS a využívá nejnovější vzdělávací nástroje. Využitím inovativních vzdělávacích metod a nástrojů uspokojí e-learningová platforma potřeby a požadavky různých cílových skupin. 

Použité vzdělávací nástroje umožní kombinovat metody distančního samostudia formou e-learningu s metodami týmového vzdělávání na seminářích. V projektu vytvořený vzdělávací kurz bude ověřen a následně upraven jednak ve spolupráci s odborníky v oblasti vzdělávání, jednak v rámci testovací fáze v každé partnerské zemi. Vzdělávací kurz bude následně začleněn do vzdělávací praxe v každé partnerské zemi prostřednictvím projektových partnerů samotných nebo ve spolupráci s poskytovateli dalšího vzdělávání.  

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce